Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/cambaz/public_html/wp-content/plugins/onceki-yazi-linki/onceki_yazi_linki.php on line 56
NEDEN YABANCI DİL ÖĞRENMELİYİZ?

NEDEN YABANCI DİL ÖĞRENMELİYİZ?

NEDEN YABANCI DİL ÖĞRENMELİYİZ?

Günümüz dünyasında, küreselleşmeyle birlikte yabancı dil öğrenimine de büyük önem verilmiştir. Peki neden en az bir tane yabancı dil öğrenmeliyiz? Yabancı dil öğrenirken toplumumuzda en önemli motivasyon o dile ihtiyacımızın olmasıdır. Artık iş başvuruları yaparken üniversite diplomasının yanında bizi bir adım öne çıkacak etkenlere sahip olmalıyız. Bu durum da bizim için yabancı dil öğrenme gereksinimi ortaya çıkarıyor. Yani en az bir dil -ana dilimizden sonra- toplum hayatında önemli bir yere sahip. Çünkü dil,  ticari, kültürel ve siyasi ilişkilerde önemli rol oynamaktadır. Bu yüzden dil öğrenme ihtiyacı duyduğumuz için dil öğreniyoruz.

Dil öğrenmek uzun vadeli ve çetrefilli bir iştir. Ancak gelişen medya ve kitle iletişim araçları da önemli bir destek sağlamaktadır. Dil öğretmek amaçlı yapılan uygulamalar, çekilen videolar, öğretici DVD’ler, kitaplar…

Neden dil öğreniyoruz?

Yabancı dili öğretimi, gelişmekte olan ülkelerin eğitim politikası açısından çok önemlidir. Çünkü toplumlar gelişmek için birbirleriyle ilişki içerisinde olmalıdır. İlişkiler kurmak için de yabancı dil öğrenimine büyük önem verilmektedir. Dil ve düşünce birbirinden ayrı düşünülemediği için o dili konuşanların kültürlerini, dünya görüşlerini, sanatını  ister istemez öğreniyoruz. Bu da bizim ufkumuzun genişlemesini sağlıyor. Farklı düşünebilmeyi, olaylara başka bir gözden bakmayı ve sonucunda fark yaratmamızı sağlıyor. Yabancı dilde bazı kelimelerin tam Türkçe karşılığı olmadığı için bir metin okurken belki yazarın anlatmak istediğinden Discount Casino daha farklı bir anlamda okuyoruz. Tam olarak bundan dolayı da yabancı dil öğrenmeliyiz. Aynı zamanda yabancı dil öğrenirken birçok kelime ezberlediğimiz için araştırmalara göre alzheimer olma olasılığımız daha da düşüyor.

O zaman ”Yabancı dil öğrenme yöntemleri” yazısında görüşelim.

Önceki yazılarımız arasında bulunan Cambaz ne demek sözlük anlamı nedir? başlığındaki makalemizde cambaz nedir kısaca sözcük anlamı, cambaz türkçe sözlük anlamı ve cambaz ve cambazlık hakkında bilgi ile ilgili bilgiler bulunmaktadır.

zvr

Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?

  • Beğendim0
  • Efsane0
  • Teşekkürler0
  • İyiymiş0
  • Hahaha !0
  • İnanılmaz0
  • İlginç0
  • Hatalı0
Medine Bilgin:
Benzer yazılar