Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/cambaz/public_html/wp-content/plugins/onceki-yazi-linki/onceki_yazi_linki.php on line 56
İstanbul’da Diksiyon Kursu Nerede Var?

İstanbul’da Diksiyon Kursu Nerede Var?

Merhaba arkadaşlar, eminim herkesin şivesinde veyahut konuşmasında bir takım değişiklikler vardır. Bunların sebeplerine bakacak olduğumuzda ise şive konusundaki bozukluklar akrabalardan geçmiştir. Diğer bir takım değişiklikler ise kelime yutma kelimeyi söylerken gerekli tonlamayı yapamama gibi şeylerdir. Bu gibi sorunları aşabilmek için bugün ki konumuzda İstanbul’da diksiyon kursunun nerelerde olduğuna değişeceğiz.

Öncelikle İstanbul’da diksiyon kursunu aramaya başladığınızda İSMEK’in kurslarını seçebilirsiniz. İSMEK devlet destekli bir kuruluş olduğu için ücretsiz bir şekilde diksiyon dersi vermektedir. Ayrıca kursu bitirdiğinizde size sertifika da vermektedir. Bu yönden İSMEK çok avantajlıdır. Ek olarak İSMEK sadece İstanbul’da diksiyon kursu vermektedir. Kocaeli’de İSMEK’in adı KOMEK olarak geçmektedir ve aynı dersleri vermektedir. Yani şehirden şehire göre İSMEK’in adı değişebilmektedir. Sakın bizim şehrimizde yok diye yakınmayın sadece biraz araştırma yapmanız gerekiyor.

İkinci olarak tiyatro kulüplerine kayıt olabilirsiniz. Tiyatro oyunculuğu gereği size diksiyon dersi vereceklerdir. Bunun haricinde Şişli’de Başkent İletişim Akademisi vardır. Eğitmenleri arasında Levent İNCE, Rüştü ASYALI, Altan ERKEKLİ ve Ceyhun YILMAZ gibi isimler yer almaktadır.

Eğer Şişli size uzak kalıyorsa Kadıköy ilçesinde de Sinema Akademi tarafından diksiyon dersi verilmektedir. Son olarak Beşiktaş ilçesinde de Beşiktaş Sanat Merkezi tarafından diksiyon dersleri verilmektedir.

Eğer gelecekteki mesleğiniz veyahut şuan ki çalıştığınız mesleğiniz insanlarla sürekli diyalog halinde olmanızı gerektiriyorsa veya toplantı salonlarında konuşmalar yapmak zorundaysanız gidebileceğiniz en iyi yer diksiyon kursudur. Bunun içinde İstanbul’da diksiyon kursu aramaya başlamanız gerekir. Tabi İstanbul’da yaşıyorsanız.

Önceki yazılarımız arasında bulunan Lisans Tezi Nasıl Yazılır? başlığındaki makalemizde bitirme projesi nasıl yazılır, lisans tezi yazma ve tez nasıl yazılır ile ilgili bilgiler bulunmaktadır.

zvr

Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?

  • Beğendim0
  • Efsane0
  • Teşekkürler0
  • İyiymiş0
  • Hahaha !0
  • İnanılmaz0
  • İlginç0
  • Hatalı0
Okan KABUK:
Benzer yazılar