Cambaz ipte balık dipte gerek atasözünün anlamı nedir kısaca


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/cambaz/public_html/wp-content/plugins/onceki-yazi-linki/onceki_yazi_linki.php on line 56

Sitemizin kurulma amacını anlatan bir söz daha , bu söz “Her işin bir cambazı var” sloganıyla örtüşüyor. Bu nedenle hemen lafı uzatmadan atasözümüzü açıklıyoruz. Şimdi nedir bu Cambaz ipte, balık dipte gerek, kişinin kendi uzman olduğu konularda yorum yapması , onlarla alakalı çalışmalarla ilgilenmesine denmektedir. Ayrıca bunların dışında uzman olmadığı konular hakkında kendini kötü hissetmemesidir.

Cambaz ipte balık dipte gerek  derken diyor ki herkes bildiği işi yapsın. Cambaz ipinde yürüsün, balıkta denizin dibinde yüzmeye devam etsin. Mesela ben sitenin sahibi olarak sadece bildiğim konular hakkında yazılar yazmaya çalışıyorum. Bilmediğim konular hakkında yazı yazmam ise çok zor oluyor. Hem araştırma yapmam gerekebiliyor, hemde atladığımız noktalar olabiliyor.Ancak uzman olduğum konular hakkında yazı yazarken hiç düşünmeden yazabiliyorum. Çünkü neredeyse atladığım bir şey olmuyor. Bu her alanda böyledir.Zaten bu şekilde olmasaydı; insanlar mesleklerine göre, uzmanlık alanlarına göre ayrılmazdı. Herkes her işi yapmaya çalışırdı. Aslında bizim eğitim sistemimiz de bu sözle çelişiyor. Yani şu şekilde,mesela lisede tüm öğrenciler anlamadığı konularda dahi eğitim alması zorunlu tutuluyor. Yurt dışında veya Avrupadaki bir çok ülkede kişilerin belli bir yaştan sonra uzman olduğu konulara yönlendirilmesi sağlanıyor.Aslında Cambaz ipte balık dipte gerek atasözünün hikayesi de bu şekildedir diyebiliriz.

Cambaz ipte balık dipte gerek atasözünün ülkemizdeki yeri
Ülkemizde üst paragraflarda yazdığımız gibi, ne yazık ki insanlar asıl uzman olduğu alanlara yönlendirilmiyor. Bu da neden insanların bu kadar çok işsiz olduğunu aslında anlamaya yetiyor.Herkes üniversite mezunu ve genelde birbirine benzeyen bölümler olduğundan işinin ehli yetişmiyor. İşinin ehli dediğimiz alanında uzman; berber,elektrikçi,klimacı,kombici gibi kişilerin yeni nesillerde bulunması zorlaşıyor. Bu nedenle yine; herkes bildiği işi yapsın derken, aynı zamanda sevdiği işi, anladığı işi öğrensin diyerek yazımızı noktalıyoruz.

Önceki yazılarımız arasında bulunan İnternet siteleri için makale nasıl yazılır? Nelere dikkat edilir? başlığındaki makalemizde arama motorları için makale yazım teknikleri, internet siteleri için makale yazarken kullanılan yöntemler ve seo'ya uygun makale yazmak ile ilgili bilgiler bulunmaktadır.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.